Bra statistik för Skrotbilskampanjen

Just nu pågår en kampanj för att få bort 5000 skrotbilar som står runt om i västmanland. Arbetet har pågått sen april i år och hittills har det gått enligt planerna med 1400 anmälda bilar.
Det är organisationen Håll Sverige Rent som håller i kampanjen som i Västmanland som pågår till mars nästa år. Det fungerar så att den som ser en skrotbil som behöver hämtas kan anmäla det och få bilen bortforslad. Kommunerna står för 10 procent av kostnaden för hämtningen, resten står kampanjen för. Och det är skillnader mellan de olika kommunerna i länet, berättar Ulf Norberg, som är ansvarar för den västmanländska delen av skrotbilskampanjen. Två kommuner har nästan uppfyllt det mål som har ställts, Skinnskatteberg och Norbergs kommun. Däremot har inte Västerås nått så långt som man hoppats. Men den dåliga statistiken beror snarare på att Västerås redan tidigare varit duktig på att rensa undan skrotbilar, genom att bra samarbete med Västeråspolisen.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".