Jessica Enström spelar med landslaget i Västerås inför EM.

Handbollslandskamp i Västeråshallen - damerna EM-genrepar mot Polen

Det svenska damlandslaget i handboll har valt att ladda upp inför hemma-EM med ett träningsläger i Västerås.

Dessutom ska laget spela en landskamp mot Polen den 29 november i Västeråshallen.

- Det ska bli jätteroligt, det har jag inte gjort så ofta, säger IVH:s Jessica Enström om att spela landskamp på hemmaplan.

Den 7 december är det dags för EM i handboll som spelas i Sverige. Och det svenska landslaget har valt att ladda upp i Västerås inför mästerskapet.

Dels med ett veckolångt läger och dessutom ska de möta Polen i en träningslandskamp.

Det är IVH Västerås som har lockat hit landslaget som ett led i den temadag klubben arrangerar tillsammans med sina ungdomsföreningar dagen före landskampen.

Uppåt 1300 handbollsungdomar ska prata om vikten att värna om kroppen, naturen och varandra. Och i samband med får dom chansen att träffa och se stjärnorna i damlandslaget.

En som med största sannolikhet finns med EM-truppen är IVH:s Jessica Enström, som tycker att så många som möjligt bör ta chansen att komma och titta på matchen.

- Framför allt är det väl roligt för ungdomslagen att få se de bästa spelare vi har i Sverige. Dessutom är det många som är proffs utomlands och då finns det inte så många möjligheter att få se dem spela, säger Jessica Enström.

EM för två år sen blev en besvikelse för Sverige. Nu handlar det om revansch och trots att elitserie pågår för fullt så finns EM hela tiden i tankarna.

- Det är ett stort mål under säsongen att ta en plats i truppen och det ser jag fram emot. Vi har som mål att gå vidare från gruppen, men det blir tufft.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".