Internationell fredsövning i Västmanland

I början av veckan inleddes Nordic Peace -02 som är årets största internationella fredsövning - och på söndag drar det igång ordentligt. Övningen genomförs som en del i partnerskap för fred. Sju länder och 13 civila organisationer och myndigheter deltar i övningen.
Internationella Röda korset, Läkare utan gränser, polisen och kustbevakningen är några exempel på organisationer och myndigheter som deltar i övningen i markerna runt om i Sörmland, Västmanland och delar av Östersjön. I Sörmland är det i Strängnäsområdet som det kommer att vara mest aktivitet med mycket militära fordon på vägarna. De svenska kostnaderna beräknas till 40 miljoner kronor. Övningen går ut på att träna i fredsbevarande uppgifter. till exempel hur man tar hand om skadade, vad och hur man gör om man upptäcker massgravar, hur man hanterar barnsoldater.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".