Matinspektör behövde polis för att göra sitt jobb

Livsmedelsinspektören Magdalena Goczkowska i Sala var tvungen att ha polisbeskydd när hon i måndags gjorde en inspektion av en illegal fiskhandlare i Sala. Och orsaken till det är att handlaren har hotat henne tidigare.
Det var när hon jobbade som livsmedelsinspektör i Avesta i mitten av 1990-talet. Fiskhandlaren hotade då bland annat livsmedelsinspektören med att han skulle stoppa ner henne i frysboxen och skicka henne till det land hon kom ifrån. För detta hot och även brott på flera andra åtalspunkter så blev fiskhandlaren dömd till två månaders fäng-else. Fiskhandlaren säger att han aldrig har tänkt sätta sina hot i verket. Men eftersom livsmedelsinspektören Magdalena Goczkowska blivit aggressivt och hotfullt bemött av mannen när hon har utfört inspektioner utan polisbeskydd så tänker hon inte göra fler tillslag mot mannen utan att ha polisen med sig.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".