Skyltstrid kring Surahammars herrgård

Skyltningen till Surahammars herrgård är för dålig, turisterna har haft svårt att hitta till herrgården i sommar. Det kan ägaren konstatera nu när sommaren närmar sej sitt slut. Nästa sommar kan det bli tal om att hålla stängt hela sommaren, säger ägaren Anna Suurna till P4 Västmanland.
Anna Suurna är besviken på myndigheterna för att de inte vill placera ut en skylt längs väg 66. Diskussionen om skyltning till herrgården har pågått i flera år. Först sa vägverket att "okej, vi sätter upp en skylt på väg 252, den går ju förbi precis förbi herrgården. Men väg 66 ligger för långt bort, där kan vi möjligen sätta upp en skylt med kniv å gaffel." Så Anna Suurna vände sej till kommunen för att be om en skylt på Västeråsleden alldeles efter avtagsvägen, men allt som finns idag är en skylt längre in i samhället. Kanske kan den vägvisningsplan, som vägverket och turistorganisationerna håller på att arbeta fram, bli en räddning för herrgården. Då kommer en ny typ av vägskylt att tas fram, med vita symboler och text på brun botten. Nästa år ska planen vara klar, och det blir förstås en diskussion om vilka turistmål som ska förunnas en skyltning.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista