Alexandra Pascalidou. Foto: Micke Grönberg/Sveriges Radio
Alexandra Pascalidou. Foto: Micke Grönberg/Sveriges Radio Foto: MICKE GRÖNBERG

Alexandra Pascalidou

– Ring P1 är programmet där mångfald inte bara är tom retorik utan daglig praktik.

Tidigaste radiominne?
Sveriges Radios dagliga grekiska nyhetssändningar på 80-talet. Det var en helig stund hemma och mamma skruvade upp volymen så att radiorösten studsade mellan betongfasaderna i Rinkeby. När jag sen fick göra ett Sommarprogram 1998 började jag aktivt lyssna på P1 och blev en hängiven radiokonsument.

Varför Ring P1?
För alla dessa rakryggade röster i radion, för att jag älskar debatt och högaktar människor som vågar ta ställning, argumentera, protestera och hålla demokratin och dialogen levande. Ring P1 är programmet där alla kan göra sin röst hörd. Där människor inte sorteras bort och där mångfald inte bara är tom retorik utan daglig praktik.

Vad gör jag annars?
Jag frilansar som journalist och programledare i bl a TV och radio, gör research till min sjätte bok, skriver artiklar och bloggar, leder debatter och är mamma till en härlig treåring med fantastisk argumentationsförmåga.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".