1 av 5
En volontär rastar omhändertagna hundar i Salt Lake City, USA. Klicka på "starta bildspel" för att se fler bilder på volontärarbetare i världen. Foto: Scanpix.
2 av 5
En 86-årig man köar till den ideella sjukvården som tillfälligt erbjuds i Inglewood, Kalifornien. Foto: Scanpix
3 av 5
Anställda och volontärer på Stadsmissionen i Göteborg förbereder fjolårets julfirande för behövande. Foto: Scanpix
4 av 5
Enligt UNICEF är 55 procent av de vuxna i Pakistan analfabeter. Här undervisar en volontär barn i att läsa och skriva. Foto: Scanpix.
5 av 5
En kinesisk volontärarbetare hjälper burmeser i ett flyktingläger i Yunnan-provinsen, nära gränsen till Burma. Foto: Scanpix
VECKANS FRÅGA V. 38

Skulle du vilja jobba som volontär?

Fler borde engagera sig som volontärer i samhället. Det tycker Eva Cinthio, som ringde in till Ring P1 i dag. Efter pensioneringen började hon hjälpa till på ett äldreboende, något hon inte ångrat. Svenskarna skulle gott kunna göra mer, så länge de inte ersätter ordinarie personal, tycker hon.Behövs det fler volontärer i Sverige?
Finns det några risker med ett samhälle som till stor del förlitar sig på ideella krafter? Vad skulle få dig att engagera dig?

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".