Täppas Fogelberg.

Fyra frågor till Täppas Fogelberg

När blir samtalen som bäst, tycker du?
- Det är intressant när någon ringer in och försvarar något som alla andra tycker är fel. Som med grisarna till exempel. Att tycka "rätt" blir inte alltid mest intressant att lyssna på.

Hur skulle du beskriva Ring P1 för någon som aldrig lyssnat på programmet?
- Att det är en slags talkshow. Men där Karlavagnen i P4 är mer av en fuktig kurator, är Ring P1 en borste i tidens toalett.

Programmet är ju rätt intensivt, hur rensar du skallen efter dagens sändning?
- Med fysisk aktivitet! Det brukar fastna fragment från programmet i huvudet, jag funderar ofta på varför jag sa si eller så. Men efter en lång promenad brukar jag vara utvädrad!

Hur har programmet utvecklats tycker du under de här tio åren? Ser du någon skillnad på hur debatten förs?
Jo först, kanske det tre-fyra första åren, var programmet i mångas ögon, inte minst internt, något som katten släpat in och lagt på fina P1-mattan. Nu är programmet mer en stolt del av P1 och en del av det nya snabbare debattklimatet.
Fortfarande retar vi stundom ledarskribenter. De förfasar sig över att vanligt folk får säga saker i radio. Lustigt med tanke på att ledarskribenterna har tillgång till sina egna forum medan de klankar ned på vårt program, där vem som helst kan få komma till tals.
Vidare har lyssnarna "lärt" sig de olika programledarnas uttryck, vilket leder till att programmet får lite olika grundfärg. Det är bra.
Jag märker när jag är ute på gator och torg att väldigt många lyssnar. De som avskyr programmet är engagerade precis som de som älskar det. Aldrig har jag fått så mycket direktreaktioner och då har jag ändå varit med ett tag i mediebruset.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".