1 av 6
Sofie Ericsson debatterar och ställer motfrågor. Allt för att inringaren ska argumentera och vässa sin åsikt så mycket som möjligt.
2 av 6
TIll slussen kommer inringare först. Där får de berätta om vad de vill säga i programmet. Denna dag sitter Johanna Kaaman och Maria Lundgren i slussen.
3 av 6
Odd Clausen, producent, ringer upp nästa person som ska få vara med i programmet.
4 av 6
Christian Jangegård, tekniker, ser till att allt funkar som det ska under sändning. Inringarna ska komma in vid rätt tid och allt ska låta bra.
5 av 6
Inför sändning letar programledare Sofie Ericsson upp en massa mejl från Ring P1-lyssnare, för att kunna läsa upp dem i sändning. Det gäller att lägga dem i raka rader...!
6 av 6
Programledaren för Ring P1 kan aldrig förutsäga vilka ämnen som kommer att tas upp eller vilka olika människor som ringer in. Det gör det till ett av de svåraste programledarjobben inom Sveriges Radio. Här Sofie Ericsson, som är programledare när Ring P1 sänds från Malmö.

Bildspel: Vi bakom Ring P1

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".