Så görs urvalet i programmet

Ring P1 ska vara en salig blandning av både människor, ämnen och tyckande. Det målet styr urvalet av samtal.

Vårt uppdrag är att skapa en bred mix av ämnen och att representanter från alla sidor ska komma till tals. Vi vill alltså gärna ha med både unga och gamla, kvinnor och män, många olika etniska bakgrunder och personer från hela landet. Därmed inte sagt att inringarna inte blir ifrågasatta av programledaren eller andra lyssnare. Man får inte glömma att en kritisk motfråga kan ge debattören en chans att lägga fram sina bästa argument.

Samtal till Ring P1 tas först emot i en telefonsluss. De som jobbar i slussen skriver en sammanfattning av vad inringaren tycker och lämnar den sedan vidare till producenten för programmet. Producenten gör urvalet under sändningens gång. På en höft kan man säga att ungefär 25 – 30 procent att av alla som kommer fram till slussen även tas med i programmet. Du kan även komma med i programmet genom att maila, sms:a eller lägga en kommentar här på sajten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista