Zian Zandi Foto: Micke Grönberg/SR

Nya färgstarka programledare i Ring P1

Till sommaren får ordinarie programledare Tomas Tengby, Täppas Fogelberg och Nina Glans förstärkning av Zian Zandi, Hiba Daniel och Kjell Albin Abrahamson - två unga kvinnliga röster och en riktig radioräv.

Zian Zandi, 26 år, är yngst av alla programledare för Ring P1. Hon är uppvuxen i Bankeryd i Småland och inledde sin radiokarriär som nyhetsreporter på Sveriges Radio Jönköping. Tidigare har hon även jobbat med regional-tv och varit programledare för intervjuprogrammet 24 minuter i SVT:s digitalkanal 24. För närvarande leder Zian Studio Ett Centralen, som sänder direkt från Centralstationen i Stockholm, torsdagar i P1.

- Som programledare för Ring P1 är min inställning att det ska vara högt i tak. Jag hoppas framför allt att fler ungdomar ska våga ringa och göra sina röster hörda i programmet. Det är viktigt att P1:s lyssnare får veta vad unga tycker och ta del av ungdomars syn på tillvaron.

Zian Zandi svarar i Ring P1 vecka 26, 27, 34 och 35, med start måndag 21 juni.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista