Reinfeldt om "etniska svenskar"

5:43 min

Först skyllde Alliansen på "fuskare" i försäkringssystemet och nu pekar de ut människor som inte är "etniska svenskar". Så tycker Arton Ajvazi, som blev ledsen av Fredrik Reinfeldts uttalande om att etniskt födda svenskar inte är arbetslösa.

Det var i en intervju med TT som Fredrik Reinfeldt sa så här:

– Jag tycker inte att det är korrekt att beskriva Sverige som i ett läge med massarbetslöshet. Om du tittar på etniskt födda svenskar mitt i livet har vi mycket låg arbetslöshet.

Äntligen, tyckte vissa när de hörde uttalandet.  skriver till exempel så här på Twitter:

Plötsligt talar vår statsminister sanning om det misslyckade migrationsprojektet. Då blir det panik på redaktionerna i PK-Sverige.

Arton Ajvazi blev däremot ledsen av uttalandet. Reinfeldt försöker skylla sin misslyckade arbetspolitik på en svag grupp, tror han. Arton Ajvazi kom från Kosovo till Sverige som tioåring för 20 år sedan.

– Jag är per definition mer svensk än jag är alban. Och så säger han "etniska svenskar" och får mig att känna "vad är jag då?", säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista