Foto: Björn Lindgren/Scanpix.

"Jag vill inte betala Vilks skydd"

4:43 min

KONST. Lars Vilks ska medverka på en antimuslimsk konferens med högerextrema grupper. Förkastligt, tycker Jamal Skandrani och Jonas Serneholt, som inte ens vill att deras skattepengar ska bekosta hans polisskydd.

Håller du med inringarna? Och vad tycker du om Lars Vilks konstnärskap?

Jamel Skandrani och Jonas Serneholt:

Jonas Serneholt har hört av sig i efterhand och tagit tillbaka att han i Ring P1 sa att Vilks får "skylla sig själv". Han tycker att alla som behöver skydd ska få det. Han skriver så här i kommentarsfältet här nedan:

Men det ändrar inte på min grunduppfattning om vad Vilks med sin konst står för. Ingen kan få mig att tycka att Vilks är en demokrati- eller yttrandefrihetskämpe.

Bengt Adolfsson tycker tvärtom och skriver så här i ett mail:

Problemet är inte att Lars Vilks uttalar sig i tid och otid mer eller mindre nyanserat. Det har han rätt att göra i ett demokratiskt och fritt samhälle oavsett vad andra tycker om det. Problemet är i stället att vissa grupper inte tillåter att vi har denna rätt till fri åsiktsbildning och press, utan anser sig ha rätten att döda de som inte instämmer i deras tolkning.

Den här texten har ändrats i efterhand.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista