Servering i Gallerian i Stockholm (bilden är från annat sammanhang). Foto Hasse Holmberg / Scanpix

"Hemskt att diskriminera barn"

Jan-Olov: "Vi har fått ett intolerant samhälle"
2:55 min

BARNS NÄRVARO. Ett kafé i Stockholm införde barnförbud och barnfria semesterresor ökar i popularitet. Nu diskuteras om detta är bra eller dåligt.

Vad tycker du?

På Nellys café i Stockholm satte man nyligen upp en skylt på dörren med texten: "För allas trevnad råder barnförbud i lokalen", tillsammans med en bild på en överkryssad skrikande bebis, rapporterar Ekot.

Enligt Diskrimineringsombudsmannen, DO, kan man ha åldersgräns för att skydda barn men åldergräns är inte tillåtet av kommersiella skäl. Nellys café valde att ta ner skylten.

Apropå barnfritt så vill allt fler resenärer vara utan barn på semestern. Researrangörers erbjudanden om hotell med åldersgräns ökar just nu snabbt, skriver Ekot.

Det här med "barnfritt" reagerade Jan-Olov Olsson på i Ring P1. Han tyckte att det är hemskt om man diskriminerar barn som är så försvarslösa.

– Vi har fått ett mer intolerant samhälle. Det är hemskt, sa Jan Olov Olsson.

Bernt Karlsson framhöll att det givetvis är föräldrar som ska ta ansvar för sina barn, men att många inte gör det vilket leder till miljöer som diskriminerar personer som vill ha lugn och ro.

Är det rätt att förbjuda barn i vissa miljöer, tycker du?

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".