1 av 2
Före nedsläckningen - Earth hour 2011 - Götaplatsen och Kungsportsavenyn i Göteborg. Foto: Björn Larsson Rosvall / Scanpix
2 av 2
Efter nedsläckningen - Earth hour 2011 - Götaplatsen och Kungsportsavenyn i Göteborg. Foto: Björn Larsson Rosvall / Scanpix

Earth hour - viktigt eller trams?

KLIMAT. Förra året släckte mer än varannan svensk ljuset. Lördagen den 23 mars ges återigen möjlighet att delta i manifestationen Earth hour.

Ge din syn på saken!

Att släcka ljuset en timme under Earth Hour är en viktig signal till världens beslutsfattare om att ta miljöfrågorna på större allvar, skriver Världsnaturfonden som är ansvarig för kampanjen.

Förra året deltog minst 147 länder.

Men manifestationen brukar också kritiseras. Kritiker menar att nedsläckning är fel strategi för att rädda klimatet, att bristen på elektriskt ljus i världen är ett större problem än användandet.

Flera retar sig också på själva nedsläckningssymboliken.

I år har kända svenskar tagit ställning för Earth hour i en kortfilm och bland de medverkande finns Lisa Miskovsky, Tilde Fröling, Martin Stenmarck, Nicke Borg, Anna Bergendahl, mfl. enligt Resumé.

Släcker du ljuset?

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".