Carl Bildt ringer Ring P1

Carl Bildt i Ring P1: "Det är ingen stor sak"
4:53 min

MEDIELOGIK. På måndagen ringde utrikesminister Carl Bildt för att diskutera sin hållning i kärnvapenfrågan.

Programledare Alexandra Pascalidou puffade för Ring P1 på Twitter. I vanlig ordning ställde hon en nyhetsrelaterad fråga för att locka folk till att ringa in till programmet.

Utrikesminister Carl Bildt svarade på meddelandet. Sedan ringde han - och det var det inte många som väntade sig. Händelsen utlöste en så kallad Twitter-storm.

Många nyhetskanaler plockade också upp grejen och vinklade på att Carl Bildt valt att ringa Ring P1 i stället för att prata med Ekots reporter som sökt utrikesministern för en kommentar.

Bakgrunden är nämligen att Bildt kritiserats för att inte ha ställt sig bakom ett uttalande om förbud mot kärnvapen av humanitära skäl på en FN-konferens, vilket Ekot rapporterat om.

Carl Bildt valde alltså att kommentera kärnvapenfrågan i Ring P1. Rätt eller fel? Det är vad en del av mediedebatten handlat om.

Vad tycker du själv?

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".