Ring P1 prövar Disqus

DISQUS. Från och med onsdag denna vecka testar Ring P1 kommentarssystemet Disqus.

När man skapar en profil i Disqus väljer man först ett användarnamn. Detta måste vara unikt. Användarnamnet behöver dock inte ha något att göra med den signatur som man sedan vill använda sig av när man kommenterar.

Disqus kräver att man lämnar en mejladress. Login är dock inte tvunget. Det ska även i fortsättningen gå att kommentera som tidigare. Men den som inte skaffar konto går miste om en del funktioner som möjlighet att rösta ner inlägg, få notifieringar.

Värt att understryka är att Disqus nu testas under en period. Mot slutet av sommaren ska kommentarssystemet utvärderas.

Varför Disqus?

"De av er som läst vår Handbok i Sociala medier vet att vi gillar kommentering här på Sveriges Radio. Vi har alltid velat att det ska vara lätt att kommentera och därför har vi haft ett väldigt enkelt kommentarssystem. I princip är det bara att skriva och klicka på "Skicka".

Men enkelheten har sitt pris. Det har varit lätt att göra en snabb kommentar, men vårt system har inte belönat dem som vill engagera sig under längre tid. Det har helt enkelt varit lite opersonligt och så har vi saknat en del bra finesser som gör det lätt att hålla koll på vilka diskussioner man deltar i, som notifieringar när någon svarar till exempel. Det vill vi försöka ändra på.

Så nu testar vi kommentarsystemet Disqus" skriver Christian Gillinger, projektledare Digitala Medier, på Sveriges Radios utvecklingsblogg. Läs gärna mer här.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista