En trött pojke sitter i en kundvagn i en livsmedelsaffär. Foto: Anders Wiklund / Scanpix

"Barn i kundvagnar - ohygieniskt"

Mikael: "De har trampat runt bland orenlighet på gatorna"
1:14 min

VECKANS BANDADE. Det är ohygieniskt, rent av äckligt, att barn sitter med skorna på i kundvagnar där vi kunder ska lägga våra matvaruförpackningar, tycker Mikael.

Vad tycker du?

Dagens Nyheter genomförde för ett tag sedan en undersökning där de mätte förekomsten av bakterier i vardagen. Resultatet visade bland annat att det fanns mycket bakterier på kundkorgar i matvaruaffärer.

– När det gäller kundkorgen så måste affärerna börja fundera över hur de kan rengöras. Det finns olika rengöringssystem, men det har uppenbarligen inte slagit igenom, sa Marie-Louise Danielsson Thamprofessor i livsmedelshygien, till DN.

I Ring P1 är det inringare som har reagerat på att föräldrar låter sina barn sitta i kundvagnar i matvaruaffärer med skorna på. Det handlar om äldre barn som inte får plats i kundvagnens naturliga sittstol.

– Låt oss göra gemensam sak och kontakta ägarna till butiken så fort vi ser att barn åker i vagnarna, sa Mikael i Ring P1.

Vilka hygienfrågor i vardagen reagerar du på och varför?

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".