skjutningarna i göteborg

Hur samverka för gatufrid?

Eva: "Bygg upp folkrörelserna"
3:17 min

GÄNGBRÅKEfter skottlossningarna i Göteborg ropas det på snabba åtgärder från polis och socialtjänst. Det är stora möten och mycket prat men ännu har ingen fått något grepp om vad som är bäst att göra, tyckte Eva i Ring P1.

Ge din syn på saken!

Lösningen på gatukriminaliteten kommer inte ovanifrån utan underifrån. Det är de vuxna i områderna som måste samverka mot våld och droger, menade Eva i Ring P1 apropå skjutningarna i Göteborg.

En annan inringare, Sven, tyckte att majoriteten människor som är fredliga inte borde behöva få stå ut med bråkstakar. I stället borde de ha egen plats att bråka på, menade han.

Lena, som hörde av sig via mejl, menade att man kan förebygga kriminalitet genom att satsa på skolan. Mindre klasser och fler lärare kan leda till lugnare arbetsmiljö och bättre social gemenskap.

Fler barn känner sig delaktiga i skolan och mår då bättre. Detta leder i förlängningen till kriminaliteten minskar. Och det är en samhällsvinst, menade Lena.

Vad tänker du? Håller du med någon av debattörerna? Hur stoppa skjutandet?

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".