Huset tillhör den schweiziska dödshjälpgruppen Dignitas och ligger i Zürich. Fotograf: Steffen Schmidt

Vad tycker du om dödshjälp?

På torsdagen väntas Belgiens parlament rösta igenom en lagändring som tar bort åldersgränsen för aktiv dödshjälp, rapporterar Ekot. Belgien är en av tre länder där aktiv dödshjälp är lagligt.

Är det rätt att kunna ge barn aktiv dödshjälp? Vad har du för tankar om aktiv dödshjälp?

Belgien väntas nu bli det första landet i världen att tillåta barn välja aktiv dödshjälp. Tillsammans med föräldrars godkännande ska mycket svårt sjuka barn kunna få aktiv dödshjälp, under förutsättning att en psykolog och en psykiater bedömer att barnet kan inse vidden av sitt beslut, skriver Ekot.

Enligt en opinionsundersökning så stödjer tre fjärdedelar av belgarna lagen. Medan den katolska kyrkan i Belgien anordnat flera protestaktioner och ärkebiskop André-Joseph Léonard är kritisk. Han tycker att det är konstigt att minderåriga ska få rätt att bestämma över sin död när de inte anses vara juridisk mogna att till exempel få gifta sig.

Vad tycker du? Ska barn ha möjligheten att välja dödshjälp? Vilka är dina tankar kring aktiv dödshjälp?

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista