Janerik Henriksson / TT

Är det rätt att "pausa" Soran?

6:28 min

Soran Ismail kommer inte att höras mer i Morgonpasset i P3 från den 25 februari fram till valet. Detta eftersom han har tagit tydlig ställning mot Sverigedemokraterna och vill fortsätta göra det.

Är det rätt eller fel att "pausa" Soran Ismail från jobbet som sidekick?

I ett pressmeddelande skriver Sveriges Radio att Soran inte är avstängd. Utan han har själv valt att fortsätta som debattör under valrörelsen och då avstår från programledaruppdrag.

Adam Svanell på SvD är kritisk till SR:s beslut:

"Soran Ismail är inte nyhetsreporter på Ekot, utan bisittare i ett slängigt program som närmast kan placeras i humorfacket. Är det rimligt att ett sådant program förväntas leverera en värderingsfritt, neutralt innehåll – eller bör det snarare vara en bredd av olika röster?" skriver han.

Rafi ringde in till Ring P1 och tyckte att beslutet var riktigt.

– Soran fick två alternativ, stanna kvar och lägg dina starka åsikter på hyllan och ta fram dem efter den 14 september. Eller så behåller du dina starka åsikter och så sätter vi dig i karantän som man gör med små bovar, sa Rafi.

Hur reagerar du på beslutet om att "pausa" Soran? Släng dig in i debatten!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista