Foto: Fredrik Persson/TT

Var det rätt att låta Kartellen uppträda?

Huruvida det var rätt eller fel att låta Kartellen uppträda på Grammisgalan debatterades flitigt i dagens Ring P1. Malin blev chockad och tyckte att det var obehagligt.

Vad tycker du?

Under gårdagens Grammisgala tog den kontroversiella gruppen Kartellen plats på scenen. Och i slutet av sitt framträdande uppmanade artisten Sebbe Staxx publiken att ställa sig upp och höja sina händer i en protest mot rasismen i Sverige. Det fick Malin att ringa till Ring P1.
– Jag blev chockad när jag såg de knutna nävarna. Den här Staxx eller vad han heter han är ju känd för att gå helt emot Sverigedemokraterna. Och det kändes som att han gick rakt emot Sverigedemokraterna nu med, sa hon.

Programledare Tomas Tengby:
– Fast nu sa han ingenting om Sverigedemokraterna. Han sa: ”ska vi ställa oss upp och höja handen mot rasism?”

– Nej, men direkt efteråt så uttalade han sig i en tidning och sa att de tog chansen nu när de var inbjudna, just för att det alltid är uppe på tapeten med Sverigedemokrater och rasister.
– Han är ju känd för att hata Sverigedemokraterna så då tycker jag inte att det är så konstigt att man reagerar. Detta var ju nästan som med Hitlers höjda nävar. Inte knutna men ändå, menade Malin.

Inringaren Markus tyckte däremot inte att det var konstigt att Kartellen fick uppträda.
– Nej. Samhället har nästan gått så långt i dag att många SD-anhängare ser sig som självvalda martyrer. Det här framträdandet på Grammisgalan handlade ju inte alls om partipolitik. Det handlade om att ta avstånd från rasism!
– Det har nästan blivit mer pajkastning än vanligt inom politiken. Så fort någon säger något så blir det martyrskap för Sverigedemokraterna, och det är en utveckling som jag tycker är farlig.

Vad tycker du om att Kartellen fick uppträda på Grammisgalan? Tycker du, precis som Malin, att det hela var en obehaglig attack mot SD? Eller tycker du som Markus, att pajkastningen blivit värre än vanligt? Ge din syn på saken!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista