1 av 2
Fotograf: Darko Vojinovic/TT
2 av 2
Foto: Gustav Sjöholm/TT

Oroas du av Krimkrisen?

2:33 min

"Journalisterna får det att låta som att säkerheten i hela Europa och till och med i Sverige är i fara på grund av det som händer i Ukraina. Det är överdrivet", menar Bo Örjan i dagens Ring P1.

Hur går dina tankar kring oroligheterna på Krimhalvön?

Enligt Ukrainas FN-ambassadör har över 15 000 ryska soldater anlänt till Krimhalvön och Ukrainas inrikesminister kallar agerandet för en militär invasion.

I dagens Ring P1 förklarade telefonören Bo Örjan att han tycker att svenska medier överdriver faran i den så kallade Krimkrisen.
– Det värsta som jag ser det är att det blir småskaligt krig mellan Ukraina och Ryssland. Det bästa scenariot är att det blir en förhandlingslösning... Men att hela Europa skulle bli indraget det tror jag inte på, säger han.

Men på Ring P1:s Facebooksida var det annat ljud i skällan:
"
Jag är orolig för att EU:s agerande leder till ett sammanbrott i de samtal som förs kring världens konflikthärdar och där Ryssland måste finnas med samt till att den ekonomiska återhämtningen stannar upp och därmed jobbtillväxten", skriver Lars.

Hur ser du på händelseutvecklingen i Ukraina? Oroas du av Krimkrisen?

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista