Hur ser du på FN:s klimatarbete?

3:40 min

Fredagen den 24 oktober är det FN-dagen -något som Per-Ove vill uppmärksamma i Ring P1. Och i förra veckan anordnade FN:s utvecklingsprogram och Dag Hammarskjöld Foundation ett seminarium om FN:s klimatarbete och de hinder som finns i de internationella klimatförhandlingarna och hur dessa ska övervinnas.

Är FN rätt väg att gå för att påverka klimatpolitiken globalt?

Fredagens Ring P1 inleds med att Per-Ove lyfter att det är FN-dagen idag –något han anser får för lite utrymme i media.
– Jag sitter och läser Barometern och DN… För några veckor sedan kunde jag läsa en massa om diverse recept när det var Kanelbullens dag. Idag kan jag bara läsa en liten notis att Haiti stämt FN för att de bidragit till ett utbrott av kolera. I Barometern finns ett litet reportage om skolbarn som vikt svalor för fredens dag och den nämns i förbifarten.

– När du slår upp DN på FN-dagen 2015 vad vill du se då? frågar programledaren Emmy Rasper.

– Jag vill att man uppmärksammar FN och skriver lite om vad de gör. Man får gärna kritisera och tala om att det här kan vi göra bättre, men bara man uppmärksammar det. Jag tycker att man ska ha en större känsla för att det är ett jordklot som hör ihop med alla sina fel och brister, svara Per-Ove.

Nu i samband med FN-dagen, och förra veckans seminarium om FN:s klimatarbete, undrar vi vad du tänker om det här? Går det för långsamt? Är det ointressant? Får FN för mycket eller för lite uppmärksamhet för sitt klimatarbete? Dela med dig!