Foto: Larry MacDougal/TT
Foto: Larry MacDougal/TT

Mer våld = mer publik?

Stefan i Ring P1: "Det är ju helt galet!"
3:03 min

Modoikonen Magnus Wernbloms förslag om att locka publik till ishockeyarenorna genom att tillåta mer våld skapade stor debatt i torsdagens Ring P1.
– Han är ju helt galen, menade telefonören Stefan.

Tror du att mer våld kan lösa hockeyns publikproblem?

Med allt sämre publiksiffror i svenska hockeyligan tycker Modoikonen Magnus Wernblom att det ska bli lindrigare straff för slagsmål på isen. Enligt Wernblom skulle detta locka fler människor till hockeyarenorna, men i torsdagens Ring P1 ställde sig Stefan frågande till idén.
– Jag blev förvånad i morse när jag hörde på radion att Magnus Wernblom tycker att det ska vara mer slagsmål i hockeyn. Han är ju helt galen, sa Stefan.
– Dessutom är han tränare för ett juniorlag... Svenska ishockeyförbundet jobbar stenhårt med att ta bort tacklingar vid sargen och ta bort fula tacklingar, Och så går han ut och uppmanar till våld för att få mer publik!

Stefan menade att jakten på publik blivit absurd.
– Jag tycker att det är en hysteri med det här att dra mer publik hela tiden. Varje vecka kommer det ju helt galna uttalanden från folk inom hockeyklubbarna, oftast män, i jakten på publik.
– Jag tycekr att alla idrottsföreningar borde börja se över vilja som siter i styrelserna och vilka som tränar laget, och försöka få fram en policy för vad man står för.
– 
Det är hockey det handlar om, inte våld!

Telefonören Bo var inne på samma spår.
– Jag tror att ett sådant här förslag bara kommer att leda till ännu mer våld! Här i Grästorp har vi en division-1-klubb och inte går jag och tittar på den för att se killar puckla på varandra.

Vad säger du om saken?
Tycker du att det är en bra idé att försöka locka publik med hjälp av våld?

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".