Foto: TT Nyhetsbyrån
Foto: TT Nyhetsbyrån

Måste man leva som man lär?

Rickard i Ring P1: "Det blir ett sådant hyckleri!"
2:13 min

På torsdagsmorgonen tittade Rickard Söderberg förbi Ring P1-studion för att ge sin syn på klimatmötet i Davos.
– Jag är glad för att en massa världsledare samlas för att diskutera klimatfrågan, men det är ju vansinne att 1700 privatjet åker till en liten by i Alperna för att prata om klimatkaos, menade han.

Vad säger du, måste man leva som man lär? 

När världens politiska ledare och miljardärer i dagarna samlas för att diskutera bland annat klimathotet, reser de till schweiziska Davos i 1 700 privata jetplan. Saken har uppmärksammats av flera medier, och gjorde Rickard Söderberg så upprörd att han kikade förbi Ring P1:s studio i Malmö för att säga sitt.
– 
Om man tar sig dit på det sättet så undrar jag om man verkligen är rätt person att försöka lösa en klimatkatastrof.
– Jag är ganska arg över huvud taget på att det är många som tar sig plats för att prata om saker och sedan inte orkar leva upp till det de talar om själva. Då blir det ett sådant hyckleri, sa Rickard. 

Han menade att mötet borde kunna ha anordnats på annat vis.
– Allvarligt talat finns det ju massor av bra ställen som man kan ta sig till kollektivt för att diskutera detta. Och man kanske skulle kunna ta flera personer på samma flyg? Och måste man verkligen vara 2500 personer? Jag tror inte att det blir ett bättre samtal för att man är 2500 människor.

Tycker du att man måste leva som man lär? Gör du det? Berätta hur du tänker!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".