Startfältet i Melodifestivalen i Göteborg på lördag. Foto: Janerik Henriksson/TT.
Startfältet i Melodifestivalen i Göteborg på lördag. Foto: Janerik Henriksson/TT.

Melodifestivalen - alldeles för dyr?

I år inleds Melodifestivalen i Göteborg. På scen står bland andra Eric Saade, Behrang Miri och Jessica Andersson. Totalt måste de kommuner som arrangerar festivalen betala omkring två miljoner kronor för kalaset.

En rimlig investering eller ren galenskap?

Tyck till!

Varje år ses den av miljontals tittare - Mellon som den kallas i folkmun. Några förändringar har skett sedan förra året, till exempel tävlar bara sju bidrag i varje deltävling istället för åtta.

Det handlar om fyra deltävlingar - Göteborg, Malmö, Östersund, Örebro och Helsingborg. Ett arrangemang som visat sig blir en miljonaffär. Förra året arrangerades premiären i Lidköping, kommunen la då ut 2,1 miljoner kronor. Kommunstyrelsens ordförande säger till TT att det inte handlade om att sätta kommunen på kartan, utan att det främst var för Lidköpingsborna och för att stärka stoltheten hos dem.

I priset ingår bland annat ersättning till produktionsbolaget Live Nation, vip-fest för SVT:s gäster, arenakostnader och arrangemangskostnader.

Hur tänker du? Bra PR eller anser du att kommunerna istället borde investera i något annat?

Dela med dig av dina tankar och funderingar kring årets Mello!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".