Ska vi frysa inbetalningen till EU?

1:16 min

Sverige borde sluta betala pengar till EU så länge övriga medlemsländer inte tar samma ansvar för flyktingar som Sverige gör. Det tycker vår lyssnare Maria.

Vad tycker du?

Efter att ha sett en intervju med Jonas Sjöstedt (V) på tv hörde Maria av sig till Ring P1. Hon var väldigt positiv till förslaget som Jonas Sjöstedt framfört i intervjun, nämligen att Sverige ska frysa inbetalningen av sin EU-avgift så länge övriga medlemsländer inte tar sitt ansvar. Något han också skrivit om på Aftonbladet debatt.

– Jag tillhör dem som är stolt över att bo i ett land som är präglat av medmänsklighet och öppenhet, men jag tycker det är ynkligt att stora länder som Frankrike och Storbritannien stänger sina gränser. 

Hon fortsätter.

– Jag tycker det ska pekas finger åt dem som inte gör någonting.

Sjöstedt kallar flyktingkrisen för en EU-kris. Att politiken inom unionen inte fungerar. Det kvotsystem som finns för att fördela flyktingar med särskilt stort behov för skydd följs inte.
Nu uppmanar han Stefan Löfven och den svenska regeringen att framföra kravet om lika ansvar på nästa toppmöte i EU med förhoppning om en snabb förbättring. 

Vad tycker du om förslaget? Tyck till på Facebook, Google+ och Twitter.