Bild på hjärtan ritade med krita på marken och textten "Paris je t'aime"Foto: Vilhelm Stokstad/TT
Foto: Vilhelm Stokstad/TT

Har nyhetsrapporteringen gått till överdrift?

Åke i Ring P1: Vi kunde ha en eländeskanal
2:17 min

– Man behöver ju inte tjata om samma intervju hela tiden. Det räcker att man rapporterar någon gång då och då, säger lyssnaren Åke som tycker att rapporteringen om terrordåden i Paris har gått för långt.

Vad tycker du?

Åke hörde av sin till Ring P1 och var less. Less på all rapportering om terrordåden i Paris som möblerat om i x antal tablåer under den senaste veckan. Bland annat utgick Melodikrysset under lördagen, vilket skapade en mindre folkstorm.

Åke tycker att det räcker att rapportera någon gång då och då. Att ha nyhetssändningar som sträcker sig i flera timmar har han inte mycket för. 

– Alla kanske inte vill höra. Man kanske har egna problem. Det måste finnas andra viljor i samhället som vill lyssna på något enklare, säger Åke.

Det låter som om du eftersöker en större bredd i rapporteringen, att man kan skräddarsy en kanal?

– Ja, vi kunde ju ha en eländeskanal då. Låt P1 vara ifred så de andra programmen gå som vanligt.

Vad tycker du? Är nyhetsrapporteringen överdriven eller sköter media bara sitt jobb? Tyck till på Facebook, Google+ och Twitter!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".