Heby kommun anmäls till Skolverket

Heby kommuns skolförvaltningschef och rektorn för Heby skola har båda anmälts till Skolverket. Händelsen gäller bland annat en misshandel med elever inblandade.

I början av oktober inträffade en händelse på Heby skola där två elever var inblandade. Det blev bråk och en av pojkarna fick ta emot sparkar och slag av en jämnårig elev.

Efter händelsen så har förvaltningschefen Peter Lund och rektorn Pia Bastman anmälts till Skoverket av den misshandlade elevens föräldrar.

I anmälan skriver föräldrarna att det är anmärkningsvärt att det inte fanns någon ur skolpersonalen närvarande under bråket, som uppskattningsvis pågick under 15 minuter.

De tycker också att det är fel att skolan inte genast gjorde en polisanmälan av händelsen. Först två veckor senare, efter att föräldrarna anmält till Skolverket gjordes en polisanmälan.

Ärendet ligger nu hos Barn- och elevombudet (BEO) på Skolverket.

Alexander Gagliano
alexander.gagliano@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista