Nya uppgifter kring Skutskärshärvan

Tre av de män som greps vid den stora polisrazzian i Skutskär tidigare i veckan häktades nu på eftermiddagen vid Uppsala tingsrätt. Samtidigt kommer allt fler detaljer fram om bedrägerihärvan.

Det var i tisdags morse som ett 40-tal poliser slog till i en gryningsräd i Skutskär. Totalt nio män greps men bara tre av dem begärdes till slut häktade. De andra släpptes även om de fortfarande misstänks för brott.

Ligan misstänks ha lurat flera personer att lämna ut sina bankkontonummer och lösenord i tron om att de skulle få se en sexshow på Internet. Men istället länsades deras konton på pengar.

I juni så dömdes fem män av Gävle tingsrätt för samma sorts bedrägeri. Två av dem är samma personer som idag misstänks för samma brott. Det handlar om två Skutskärsbor, en 26-åring och en 20-åring, som i somras dömdes till två års fängelse respektive skyddstillsyn för bland annat sexbedrägeriet.

Men bedrägeriet tycks alltså ha fortsatt. I eftermiddag häktades alltså de två männen samt ytterligare en Skutskärsbo, en 24-åring, på sannolika skäl misstänkta för de nya sexbedrägerierna.

Men inte nog med det. De tre männen misstänks också för grov misshandel, olaga tvång, försök till utpressning och rån i Skutskär i söndags. Detaljerna kring den händelsen är dock något oklara. Polis och åklagare har lagt locket på.

Magnus Gustafsson
magnus.gustafsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".