Färre nöjda med bussen

Trots att Uppsala kommun satsat mer pengar på busstrafiken i år än förra året är färre av resenärerna nöjda. Det visar statistik från Sveriges lokaltrafikförening.

Drygt 600 personer som någorlunda regelbundet åker buss har svarat på enkäten Stadstrafiken i år och - 62 procent är nöjda jämfört med 65 förra året, trots att kommunen satsat 24 miljoner mer på stadstrafiken i år jämfört med förra.

-Om trenden fortsätter så är de allvarligt, säger trafikkommunalrådet Niklas Malmberg, mp.

Ett område där Stadstrafikens betyg försämrats mycket är när det gäller om folk tycker att det går snabbt att åka. På Gamla Uppsalabuss tror man att det kan bero på alla ombyggnader runt resecentrum.

Sämst betyg får stadstrafiken när det gäller om de är lyhörda för synpunkter. Det tycker bara 21 % av dem som svarat.

Kommunalrådet Niclas Malmberg tror att det beror på den krångliga organisationen, där Uppsalabuss, UL, kommunen och Gamla Uppsalabuss delar på ansvaret.

- Som ressenär är de fullständigt omöjligt att veta var man ska vända sig med sina synpunkter, säger trafikkommunalrådet Niklas Malmberg, mp.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".