Sirius klart för Superettan

Sirius är klart för Superettan i fotboll. Laget besegrade i går Väsby på bortaplan med 1-0 och därmed är Uppsalalaget ett elitlag igen för första gången på många år.

Champagnen flödade i omklädningsrummet efter slutsignalen och de svarta och blå bjöd på allsång. ”Vi älskar Sirius, svart och blått” ekade mellan väggarna och dagens ende målskytt Olle Kullinger firade segern:
- Vi gör en riktigt bra match. Vi börjar lite trevande, men sen tar vi över mer och mer. Framförallt är jag imponerad över vårt spel efter 1-0.

Det enda målet gjordes alltså av Olle Kullinger i den 71:a minuten. Mani Tourang sköt ett skott som målvakten räddade men som studsade ut och som Olle Kullinger sen sköt rätt in i mål.

En annan av Siriushjältarna, Einar Brekkan, var även han väldigt glad.
- Det är mitt livs gladaste idrottsögonblick. När slutsignalen gick sprutade tårarna. Det var grymt bra med tanke på de här sista åren som vi har kämpat, säger han.

Per Henrik Johansson
perhenrik.johansson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista