Två anhållna efter rånförsöket i Gottsunda

Två män, 17 och 28 år, sitter nu anhållna misstänkta för grovt försök till rån. Polisen söker samtidigt fler män som misstänks vara inblandade i dagens rånförsök i Gottsunda centrum.

Det var strax efter klockan 11 i förmiddags som två maskerade män försökte ta sig in i ett påfyllningsbås vid en av bankomaterna i Gottsunda centrum.

Männen försökte med vapenhot tvinga två väktare att öppna, men väktarna låste in sig i båset och då försökte rånarna bända upp dörren med en kofot.

När inte heller det fungerade hotade en av rånarna med att spränga dörren och tejpade fast ett föremål, som sades vara en sprängladdning.

Om det verkligen var en riktig sprängladdning eller inte är fortfarande oklart. Någon sprängning skedde i alla fall inte och rånarna flydde från platsen, utan att ha fått med sig ett enda öre. 

Två män, 17 respektive 28 år, sitter nu anhållna misstänkta för försök till rån. På grund av omständigheter kring rånförsöket och gärningsmännens flykt misstänker polisen att fler än två personer är inblandade. Bland annat så hade så kallade fotanglar placerats ut för att försvåra jakten på rånarna.

Per-Henrik Johansson
perhenrik.johansson@sr.se
Alexander Gagliano
alexander.gagliano@sr.se
Lucas Linné
lucas.linne@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista