Ilskna pendlare efter stora förseningar

Många pendlare reagerar med ilska efter att de igår kväll drabbats av ovanligt stora tågförseningar vid centralstationen i Stockholm.

Orsaken var frusna växlar som började sätta stopp för bland annat Uppsalapendeln vid femtiden igår eftermiddag. För en del innebar det en försening på hela sju timmar om de överhuvudtaget lyckades ta sig hem.

Mats Hallström var en av pendlarna, som nu i natt till slut kom hem till Uppsala med tåg.

- Kaos kan man säga, ingenting fungerade, klockan är ju halv två på natten snart och vi har suttit på centralen och insett att man ställt in avgång efter avgång, säger Mats Hallström.

Hundratals pendlare på väg hem till bland annat Uppsala blev under onsdagskvällen helt strandsatta på Stockholms centralstation. Inga bussar kunde sättas in på grund av vädret och halkan.

Många var kritiska mot hur SJ hanterade passagerarna och andra tågresenärer riktade sin kritik mot Banverket eftersom deras frusna växlar orsakat problemen från början.

Arne Öberg som arbetar på Banverkets pressjour och säger att problemen med de frusna växlarna nu är lösta inför morgonens rusningstrafik. Han berättar också att Banverkets reparatörer hade stora problem att komma till de trasiga växlarna på grund av halkan.

Erik Persson
erik.persson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista