Stopp för grävarbeten i centrala Uppsala

Uppsala kommun kommer införa ett förbud för grävarbeten på Uppsalas gator och parker nästa sommar. Byggstoppet sträcker sig fem månader från den första maj till och med den sista september. Anledningen är att man vill visa upp Uppsalas bästa sidor under Linnéjubiléet.

- Den tid Linnéjubiléet varar, vill vi inte att det ska pågå några grävarbeten inne i de centrala delarna av stan, säger Helena Espmark, på fritids- och naturkontoret i Uppsala.

Nu är arbetet med Uppsalas ansiktslyftning i full gång, till nästa sommar ska ju parker piffas upp och specialevenemang arrangeras i samband med Linnejubiléet. Men för att riktigt framkalla bilden av en utopistad bland besökarna planerar Uppsala kommun också ett grävstopp i hela centrala Uppsala. Ett samråd därför har startats upp så att olika aktörer kunna förbereda sig. Bo Fredén är chef för infrastruktur inom Telia Sonera:

- Fem månaders grävstopp är naturligtvis ett problem för oss, som kräver att vi får förvarning i god tid, och det tycker vi att vi har fått.

Bygget av det nya resecentrum kommer däremot inte att beröras av grävstoppet.

Erik Persson
erik.persson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista