Enköping ska bli ungdomsvänligt

Enköping har nu påbörjat sin satsning på att bli årets ungdomskommun 2009. Mycket är på gång och på bara några veckor har ett sextiotal ungdomar bildat en förening med målet att kunna åka skateboard året runt i Enköping.

Skejtaren Johan Plan är en av initiativtagarna i föreningen.

- Med hjälp av en kille på fritidskontoret som heter Joakim Lundin så har vi dragit igång föreningen. Vi vill ha en inomhushall där vi kan åka på vintrarna. Det är alldeles för kallt att åka utomhus då, säger han.

Enköpings unga skejtare har både kullerstensgatorna och kylan emot sig för att kunna utöva sin sport men med kommunens hjälp hoppas man nu på att kunna lösa problemen.

Samtidigt siktar Enköping kommun på att bli den mest ungdomsvänlig kommunen i hela Sverige år 2009. Projektet Ung 0171 kommer att handla mycket om demokrati och siktar på ungdomar ska få ordentligt inflytande i Enköpingspolitiken.

- Vi vill lyfta fram ungdomsfrågorna så att politikerna ser att det är en viktig grupp för framtiden, säger Ingela Keijser som är projektinformatör för Ung 0171.

Erik Persson
erik.persson@sr.se 
Ulrika Hüllert
ulrika.hyllert@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".