Bandyfest på Studenternas. FOTO: prb.

Alliansen tillbakavisar kritik om Studenternas

Det tillträdande borgerliga styret i Uppsala tillbakavisar nu kritiken från vänsterpartiet om att den borgerliga budgeten har en svag satsning på Studenternas idrottsplats. En satsning så svag att den kan leda till att Uppsala mister SM-finalerna i bandy.

- Uppsala har byggt upp en så gott rykte i den här frågan. Kan vi bara presentera en åtgärdsplan tror jag att vi kan få behålla SM-finalerna även i framtiden, säger centerpartiets kommunalråd Lars O Ericsson.

Uppsala har kontrakt på ytterigare två SM-finaler t.o.m. 2008. Men Studenternas behöver rustas upp, det är alla överens om. Den borgerliga majoritet som nu tillträder i Uppsala sade då budgeten presenterades i veckan att en del mindre förbättringar måste göras redan till nästa år men att en mer rejäl upprustning av arenan kommer att göras senare, i samråd med privata intressenter.

Vänsterpartiets Ilona Satmari Waldau menade att en utebliven omedelbar satsning är ett hot mot chanserna att få behålla SM-finalerna.

- De saknar minst 60 miljoner i sin budget för att klara av det. Det kommer att leda till att vi riskerar att förlora bandy-SM, säger hon.

- Vänsterpartiet har suttit i majoritet i tolv år i Uppsala. Man har ju medverkat till att anläggningen successivt slitits ned. Nu ska plötsligt den borgerliga tillträdande majoriteten åtgärda alting på en gång, säger Lars O Eriksson (c).

Lars O Ericsson tror att om kommunen visar ett åtgärdsprogram för Studenternas så kan det räcka för att få behålla SM-finalerna.

- Vi kan inte hålla på att lappa och laga. Vi måste ta större tag för denna huvudarena, säger han.

Reporter
Mårten Nilsson
marten.nilsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista