Fängelse för Uppsalamaffians ledare

Den tidigare ledaren för den så kallade Uppsalamaffian, Stefan Eriksson, som åtalats i USA efter en spektakulär bilkrasch i Kalifornien, har nu fått sin dom.

Genom en uppgörelse med åklagaren erkände han sig skyldig till en del av de brott han åtalats för och efter nio månader fick den här dramatiska historien därmed sitt slut.

Helena Groll rapporterar från Los Angeles att historien om Uppsalamaffians förre ledare 44-årige Stefan Eriksson har fascinerat hela USA.

Det var i samband med att Eriksson  kraschade med en Ferrari i 260 kilometer i timmen tidigare i år, som han åtalades för grov bilstöld, bedrägeri och vapenbrott. Han riskerade som värst 11 års fängelse. Men juryn kunde inte enas om han skulle frias eller fällas, så efter en uppgörelse med åklagaren erkände Stefan Eriksson sig skyldig till en del av de brott han åtalats för. Han fick 3 års fängelse, böter och utvisning. Efter nio månader fick den här dramatiska historien därmed sitt slut.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".