Rondellhundarna intar Uppland

Edsbrorondellen i Norrtälje, Gnistarondellen i Uppsala, och en rondell i Sävja utanför Uppsala. De så kallade rondellhundarna tycks inta Uppland.

Gnistarondellen vid E4:ans södra infart till Uppsala har fått besök, av en svartvit hund med svarta öron. Frågan är om någon av bilister ser hunden som står och tittar i gräset. Den ser rätt ensam ut där den står, och det kanske den är, kompisarna är nämligen utspriddda över hela Sverige

Rondellhundarna är numera ett fenomen, hundar av olika form och färg tillverkade i olika material av anonyma konstnärer som i skydd av nattens mörker ställer ut dem i rondeller.

Varför vet man inte, kanske något att titta på för stressade bilister eller bara en ny typ av gatukonst? Vägverket är inte så glada, det ska inte finnas några störande föremål i rondellerna men hundarna fortsätter att föröka sig med glatt humör. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista