Fotbollskor ska få ugandier att lira boll

I framtiden kommer fotbollslag i Uganda att spela i tröjor som det står tillexempel Rasbo eller Stäppens IF på. Totalt 40 kilo fotbollsskor och tröjor har samlats in och ska följa med Anna Urombi från Sävja utanför Uppsala när hon snart åker ner till Uganda för organisationen ”Kids in need”.

[Duration:1:09]

Det sa Anna Rombi som intervjuades av Lucas Linné.

- Det var föreståndaren på organisationen ”Kids in need” som fick ideén om att starta ett fotbollslag så då pratade jag med min bror som spelar fotboll och på den vägen är det. Han kunde tänka sig att ge bort tre par skor och sedan fick han tag på fler skor genom killarna i hans lag.

Vår reporter träffade även två killar, Alexander och Hampus, som har varit med och samlat in skor och tröjor.
- Det har varit roligt och inte så svårt.
- Har ni fått bra gensvar?
- Ja, jättebra, säger Anna Urombi. Nu har vi fått in 40 kilo. Det kommer ju att vara pojkar i åldrarna åtta till 16 år som spelar. Så det kommer ju att vara flera lag, det är bara att hoppas att skorna räcker. Drömmen är ju att det skulle bli ett samarbete mellan Upplands fotbollslag och Ugandas fotbollslag, men det får framtiden utvisa.

Lucas Linné
lucas.linne@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".