Sikhandlare i Tierp åtalad igen

Den välbekante sikhandlaren på Tallskogens rastplats i Tierp har återigen åtalats för brott mot väglagen. Sikhandlare Roland Edelfelt ska enligt åklagaren utan tillstånd ha sålt rökt sik och glass på rastplatsen

Det är inte första gången som 56-åringen är i blåsväder - långt därifrån. Sikhandlare Edelfelt har under årens lopp samlat ihop till en diger lista med brott eller mindre förseelser.

Det handlar om grovt skattebrott, bokföringsbrott, våld mot tjänsteman, men framförallt om upprepade fall av överträdelser mot livsmedelslagen och väglagen. Han har utan tillstånd stått längs med bland annat E4 i Tierp och sålt bland annat rökt sik, glass, korv och hjortronsylt.

Senast i december 2004 dömdes Roland Edelfelt till tre månaders fängelse för bland annat brott mot livsmedelslagen och väglagen, ett straff han tidigt i höstas ännu inte avtjänat på grund av hjärtproblem.

Det senaste åtalet som i veckan lämnades in till Uppsala tingsrätt handlar om olovlig försäljning under juli månad. I åtalet nämns även olovlig affischering på vägverkets reflexstolpar och på viltstaket nära körbanan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".