Krafttag mot Attendo Care

Efter de upprepade klagomålen om missförhållanden på vårdbolaget Attendo Cares korttidsboende Rondellen i Uppsala, har den nya kommunledningen i dag reagerat. En kommunal sjuksköterska ska övervaka vården på Rondellen.

Centerpartiets kommunalråd Lars O Ericsson har beslutat att en sjuksköterska från kommunen ska tillsättas för att övervaka att vården på Rondellen går rätt till fram till dess att kontraktstiden går ut om 2,5 månader.

- Jag vill sätta ner foten oavsett om det är ett kommunalt eller privat företag som gjort fel, säger Lars O Ericsson till Upplandsnytt. Han säger också att inslaget i Upplandsnytt i morse påskyndade hans beslut.

I Upplandsnytt i morse berättade Göran Jansson om att personalen har tappat hans mamma vid tre tillfällen så att hon slagit sig. Och flera klagomål om vanvård har kommit tidigare under hösten. 

Ken Wiberg som har sin pappa på Rondellen är mycket glad över dagens beslut.

- Jag hade hoppats på att något skulle händ men hade ej trott att det skulle gå så fort, säger Ken Wiberg.

Mårten Nilsson
marten.nilsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".