Bruksgymnasiet får ny rektor

Bruksgymnasiet i Gimo ser nu ut att få en rektor till slut. Christer Fernqvist - som idag är rektor för uven-gymnasiet i Uppsala - har tackat jag till jobbet och på måndag hålls förhandlingar med facket.

Att kommunen i flera år försökt tillsätta tjänsten utan att lyckas,  har inte avskräckt Christer Fernqvist:

- Det finns möjligheter att utveckla skolan och gå in med nya ögon, det är väl egentligen historik det som hänt tidigare, säger Christer Fernqvist.

Bruksgymnasiet har i flera år varit utan rektor - eftersom kommunen misslyckats med att rektrytera en ny. Turerna kring skolans ledning har varit många och skolan får nu även en ny biträdande rektor.

Samtidigt avgår skolchefen i Östhammar Håkan Karregård - han går i avtalspension i nästa vecka.

Att Bruksgymnasiet nu får en helt ny ledning -om inte facket har starka invändningar - är bra för skolan, säger Christer Fernqvist.

- Om det nu har varit problem på skolan, om man nu skyller på att det varit ledningens problem, vilket jag inte vet fullt ut, så kanske det kan vara bra för skolan totalt, att få en ledning som går in med helt nya intentioner och förutsättningar och försöker på så sätt få med sig personal att utveckla skolan, säger, Christer Fernqvist.

kontakta reportern

anncharlotte.carlsson@sr.se