Sirius utökar samarbetet med Djurgården

Sirius och Djurgården fotboll har valt att utöka sitt samarbete nästa säsong. Det här innebär bland annat att Sirius i större utsträckning kan få använda talangfulla Djurgårdsspelare från allsvenskan när man nu tagit sig upp till superettan.

- Vi spelar i superettan vilket gör att det blir lättare för en allsvensk spelare att komma ner och spela i superettan. Vi har mycket att lära av Djurgården och det känns bra, det säger Lasse Svensson som är ordförande i Sirius fotboll.

Sirius och Djurgården har redan haft ett så kallat samarbetsavtal, vilket bland annat inneburit att Uppsalalaget lånat Linus Smedjegården från den allsvenska klubben.

Förra säsongen när Sirius spelade i division ett var det inte lika aktuellt att utveckla det här samarbetet till att omfatta fler spelarutlåningar från Djurgården. Men nu när Sirius istället tagit sig upp så känner Djurgården att deras spelare lättare kan ta steget ned en division till superettan för att spela. Mest handlar det om unga talanger som är aktuella för spel i Sirius kommande säsong.

- Vi kommer att ha en 10-12 spelare som vi kan låna ut till andra klubbar. Att spela i superettan kan ge erfarenhet och utbildning, det säger Djurgårdens klubbdirektör Bosse Andersson.

Alexander Gagliano
alexander.gagliano@sr.se