Resenärer i kläm vid dålig information

Bussbolaget Swebus Express brast i informationen till resenärerna när de drog in en fjärdedel av sina bussavgångar mellan Stockholm och Uppsala. Resenärer har dagligen blivit stående vid busshållplatsen vid Uppsala resecentrum där de fått vänta på bussar som aldrig dyker upp.

- Vad ska vi göra nu? Ska vi vänta en timme? säger Marie Louise Pettersson, som var en av de elva personer som i går stod och väntade på elvabussen vid Swebus Express busshållplats vid resecentrum i Uppsala och kände sig blåsta på sin bussresa.

Elvabussturen och många andra turer på sträckan Uppsala - Stockholm har Swebus Express tagit bort sedan en månad tillbaka.

I busskuren finns en ny tidtabell uppsatt men förvirringen är ändå stor bland dom som väntar på att en buss ska dyka upp. Det dom inte vet är att Swebus Express från och med 30 oktober minskade sina 27 turer på vardagarna till 19.

Enligt Swebus Express har man inte fått ut tillräckligt med nya tidtabeller och man har inte heller lyckats få ut ett pressmeddelande om de indragna bussarna. Enligt Swebus Express pressansvarige har det varit flera kommunikationsmissar inom företaget samtidigt som man varit tvungna att snabbt dra ned på busstrafiken mellan Uppsala och Stockholm.

- Det här är ju helt nytt för oss, vi har ju aldrig tvingats till så hä drastiska åtgärder tidigare, som att bryta en tidtabell. Vi kan ju se nu med facit i hand att vi inte nådde alla och det beklagar vi givetvis. Vi har ju tappat tjugofem procent av våra resenäret till Upptåget, så därför fick vi göra den här snabba åtgärden, säger Swebus Express pressansvarige Leif Jansson.

Kontakta reportern:

erik.persson@sr.se