Lasse Svensson ångrar uttalande

Tungan slant idag rejält för Sirius fotbolls ordförande. Det var vid en lunchträff mellan företrädare för Sirius, media och politiker från Uppsala kommun som ordföranden Lasse Svensson, kallade spelare från andra länder för ”djungelspelare”.

Närvarande på lunchträffen idag var bland annat företrädare från Svenska fotbollförbundet, en del Siriusspelare, uppländsk media och politiker. Syftet med mötet var att berätta om vad nu Uppsala som stad och Sirius som klubb kan förvänta sig inför nästa år då klubben spelar elitfotboll för första gången på många år.

Lasse Svensson svarade på en fråga om hur de hade gjort för att lyckas, och han svarade att Djurgården frågat samma sak en gång, och då hade han svarat att ”felet som djurgården har gjort är att man har haft för många djungelspelare i laget. Då lyckas man inte. Vi tog våra spelare från Sverige åtminstone”.

Flera av åhörarna reagerade på uttalandet och senare fick Lasse Svensson gå upp igen och förklara vad han menat. Så här säger han till Upplandsnytt:

- Jag använde fel ord, tycker jag. Jag sa ”djungelspelare” men det betyder inte att de kommer från djungeln. Jag menade att de kommer från olika kulturer. De kan komma från Sydafrika, Brasilien eller Tjeckien, alla olika sorter, säger Lasse Svensson.

Hur tror du folk här reagerade när du sa ”djungelspelare”?

- Nej, det var väl nån här som reagerade och det var därför jag fick förklara mig. Det var slarvigt uttryckt av mig. Man får ju se upp nu, vi är ju i en högre division nu så man får använda orden bättre än vad jag gjorde.

Men kan ett uttryck som ”djungelspelare” sända signaler till människor att det är så ni ser på spelare från andra länder?

- Nej, nej, nej. Det här tar jag helt på mig själv, avslutar Lasse Svensson.

Kontakta reportern
Alexander Gagliano
alexander.gagliano@sr.se