Busschaufför åtalad för strypgrepp på sjundeklassare

En busschaufför i 50-årsåldern åtalades idag vid Uppsala tingsrätt för att ha misshandlat en pojke som går i sjunde klass.

- Pojken ska gå på bussen och hamnar i bråk med den här busschauffören på något sätt. Reaktionen är att busschauffören tar ett strypgrepp på pojken och trycker honom bakåt, berättar Thomas Forsberg, assistentåklagare vid Åklagarkammaren i Uppsala.

Pojken berättade det som hade hänt för en lärare och för sina föräldrar och busschauffören polisanmäldes för misshandel. Pojken fick inga allvarligare skador men han fick märken och hade svårt att andas under misshandeln.

Busschauffören förnekar strypgrepp men medger att han knuffat ut pojken efter att denne sagt till chauffören att han var dum i huvudet. Thomas Forsberg ser allvarligt på den här händelsen.

- Dels genom att det är en ung pojke som blivit utsatt. Det är också så att våld mot halsen och strypgrepp kan få följder. Därför menar jag att detta är en gärning som inte kan sonas med ett bötesstraff utan borde leda till fängelse, säger Thomas Forsberg.