Flera sjuka av cateringmat

Ytterligare 12 personer har nu anmält att de blivit magsjuka efter att ha ätit cateringmat som levererats av Hambergs fisk i Uppsala. I förra veckan blev 10 anställda på livsmedelsverket i Uppsala sjuka efter att ha ätit cateringmat i form av en buffé med kött, fisk och skaldjur.

I går fick miljökontoret in fler anmälningar om sjukdom - två sällskap på totalt 12 personer anmälde då att de blivit magsjuka av cateringmat. Maten har levererats av Hambergs fisk i Uppsala och ägaren Christer Hamberg är bekymrad...

- Det har aldrig hänt oss förut, och vi har ändå hållit på i 25 år, så det här kom som en verklig chock för oss.
Vi ber så mycket om ursäkt, men det här är inget som vi har kunnat känna till. Det här är helt nytt för oss.

Men exakt varifrån smittan egentligen kommer och vilken typ av smitta det handlar om är oklart, säger Helena Lindblad på miljökontoret.

- Vi försöker spåra smittan och tar prover av buffén.

- Jag hoppas att vi så fort som möjligt hittar orsaken så att vi kan eliminera problemet, säger Christer Hamberg. Tills vidare iakttar vi de försiktighetsåtgärder som vi kan göra.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".