Inga försämringar i förskolan

Det blir inga försämingar inom förskolan i Uppsala nästa år. Det beskedet ger moderata kommunalrådet Cecilia Forss efter att kommunens beställar- och uppdragskontor förhandlat vidare om det stora underskottet.

Förslag som oroat många, som att lägga ner öppna förskolor och modersmålsenheten, hör till dem som inte kommer att bli verklighet.

Vi har aldrig varit postitiva till de här förslagen. Nu ser det också ut som att vi slipper genomföra det här, säger Cecilia Forss.

I det senaste förslaget till lösning på förskolans ekonomiska problem så finns en åtgärd kvar. Det handlar om att minska personaltätheten så mycket att man kommer tillbaka till nivån som var före förra majoritetens satsning på gruppstorlekarna.

Vi vill inte ha någon personalförsämring. Vi får därför titta över budgeten så att vi kan göra omprioriteringar, säger Cecilia Forss.

Cecilia Forss säger att nu ska det förhandlas mer inom kommunen och leder inte det till något år de ordna fram mer pengar.

Lisa Helgesson
lisa.helgesson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".